m a s k e m e d y a
2023 Yılında En Çok Kullanılan Sosyal Medya Uygulaması Hangisi?

2023 Yılında En Çok Kullanılan Sosyal Medya Uygulaması Hangisi?

Sosyal medya mecraları hepimizin sıklıkla kullandığı ve günümüzün vazgeçilmezleri arasında. Hem kişisel hem markalar için kullanılan sosyal medya mecraları aynı zamanda kendi içinde de tatlı bir rekabet içindeler. Hepsinin amacı en çok kullanıcı sayısına sahip olmak.

Kullanıcı sayıları yıl içerisinde değişiklik gösterse de bu uygulamalar kullanıcıların artması ve uygulamalarını daha rahat ve uzun süre kullanmaları için kendilerini güncelleme kısmını hep aktif tutuyor.

Özellikle Z kuşağı için internet hayatın vazgeçilmezi. İnternetin içine doğan ilk kuşak olan Z kuşağı, gittikçe internette söz sahibi oluyor. Bu anlamda ABD'de Z kuşağının en çok kullandığı sosyal medya mecraları analiz edildi. Hazırsanız 2023 yılının en çok kullanılan sosyal medya mecrasını yazıyoruz.

Z kuşağının 2023 yılında en çok kullanıldığı sosyal medya yüzde 51 ile Snapchat oldu.Biz şaşırdık, ya siz? :)

Paylaşılan listede her kuşağın hangi uygulamayı ne kadar kullandığıda mevcut. Z kuşağı ise; yüzde 33.7 ile Instagram üçüncü , yüzde 32.6 ile X (Twitter) dördüncü sırada yer aldı.

Buna göre Y kuşağı en çok Facebook, Instagram ve WhatsApp uygulamasını kullanıyor.

X kuşağı ise en çok Facebook, WhatsApp ve X (Twitter) kullanıyor.  1946-1964 arası doğan kuşak ise en çok Facebook ve YouTube kullanıyor.